Riadh Bahri getuigt in ‘De Cooke & Verhulst show’ over homofobe aanval: “Bang om mijn straat uit te lopen”

Journalist Riadh Bahri werd begin september aangevallen op straat in Brussel tijdens het uitlaten van zijn hond. Hij getuigt hier voor het eerst over in De Cooke & Verhulst show.

Bron: Play4

LEES OOK. VRT-journalist Riadh Bahri aangevallen omdat hij homo is: “Een typische ochtend in Brussel”

“Ik was de hond aan het uitlaten ’s morgens. Ik doe dat elke dag in Brussel. En een man sprak mij aan om de weg te vragen naar het Noordstation en ik dacht dat vriendelijk uit te leggen. Aan het eind van het gesprek heeft hij me een paar pandoeringen gegeven, mij uitgescholden en een ketting kapot getrokken. Dan is hij gaan lopen. Dat is de korte samenvatting”, zei Bahri.

Of hij aangevallen werd omdat hij homo is, weet hij niet met zekerheid. “Ik hoor zulke scheldwoorden zo vaak, dat ik op de duur niet meer weet of ze mij naroepen omdat ik er zo uitzie of dat het gewoon een standaard scheldwoord aan het worden is.”

Hij deed aangifte bij de politie die dag en ging wel gewoon werken. “Ik had geen zin om thuis te zitten kniezen.”

“Het enige wat nu het probleem is, is de hond uitlaten. Mijn vriend vroeg aan mij of ik de hond kon uitlaten. Ik dacht dat te doen. ‘Ik ga me niet aanstellen.’ Maar ik kom dan mijn straat uit en ik kom toch iemand tegen. Dan loop ik terug naar huis om me in de hal te verstoppen. Het is eigenlijk belachelijk. Als die persoon dan weg is, dan ga ik terug naar buiten met de hond.”

De Cooke & Verhulst show, van maandag tot donderdag, op Play4 en op GoPlay.be

LEES OOK