Supermarkten roepen tal van producten terug wegens aanwezigheid ethyleenoxide

 

Een aantal supermarkten heeft woensdag opnieuw een lange lijst van producten uit de handel genomen wegens de aanwezigheid van een residu van gewasbeschermingsmiddelen ethyleenoxide. Het gaat onder meer om kookham, cordon bleu, wraps, pasta, maaltijdsalade of voedingssupplementen. De terugroepacties komen er na overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Bron: BELGA

LEES OOK. Al meer dan 200 producten teruggeroepen door besmetting met gevaarlijk goedje: “Er zullen waarschijnlijk nog meer volgen” (+)

Delhaize haalt fondue gevogelte, cordon bleu, orlof gebraad, kip cordon bleu, wraps en fusilli uit de handel. De supermarktketen heeft elk betrokken product uit de winkel verwijderd en de controles voor dit product en de leverancier nog verstrengd. Aan de klanten die de producten hebben gekocht, vraagt Delhaize om ze niet te consumeren. Klanten kunnen het product terugbrengen naar het winkelpunt waar het werd gekocht. De terugbetaling is verzekerd. 

 

Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantendienst van Delhaize via het gratis nummer 0800-95.713.

Colruyt en OKay roepen Caesarsalade van het merk Boni Selection terug. Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald.

 

Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Colruyt Group op het nummer 0800-99.124.

Aldi roept Salad bowl Spek - Mosterd van het merk Salad Bar terug. Het bedrijf vraagt klanten het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket).

 

Voor meer inlichtingen kunnen klanten terecht bij Aldi via klantendienst@aldi.be.

Jumbo haalt cordon bleu van het merkt Jumbo uit de handel. Het bedrijf vraagt de klanten om dit product, dat verkocht werd in alle filialen in België, niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Zij worden vergoed en een kassaticket is niet nodig.

 

Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice via 0800-98.998 of Jumbo.com.

Vleeswaren De Keyser haalt culinaire kookham, verdeeld bij Cora in België, uit de handel. Het bedrijf roept ook ontvette kookham en kookham baguette speciaal terug. Die producten werden verkocht bij Makro.

Vleeswaren De Keyser vraagt haar klanten om de producten niet te consumeren en ze terug te brengen naar één van de Cora- of Makrowinkels waar ze werden gekocht. De goederen worden terugbetaald.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Cora klantenservice op 02/558.55.61 of sav-dnv-ah@cora.be en met de Makro klantenservice op 078/150.330.

Dv Fresh haalt de maaltijdsalade geitenkaas van het merk Gourmet Greens uit de handel, verkocht in verschillende verkooppunten in België. Het bedrijf vraagt de klanten om dit product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt waar het wordt terugbetaald.

 

Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de kwaliteitsdienst via quality@dvfresh.be en 051/46.41.68.

Tot slot worden ook verschillende voedingssupplementen van het merk Pursana, verkocht in verschillende verkooppunten in België, teruggeroepen. Bij een analyse van de HPMC-capsules, die gebruikt werden voor de productie van enkele capsules, werd de aanwezigheid van residuen van ethyleenoxide vastgesteld. Het gaat om volgende producten: Ginkgo biloba 250 mg 70 Vcaps BIO, Valeriaan extract 300 mg 70 Vcaps, Propolis 135 mg 60 Vcaps BIO, Venkel 250 mg 120 Vcaps BIO, Heermoes 250 mg 120 Vcaps BIO, Mariadistel 200 mg 120 Vcaps  BIO en Groene thee 91,67 mg extract 120 Vcaps BIO.

Voor meer informatie kunnen consumenten contact opnemen met de kwaliteitsdienst Purasana nv via 0032 (0)57 20 06 75 of quality@purasana.be.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten