Gent krijgt tweede ‘Lokaalmarkt’: “Boer moet zelf zijn verhaal vertellen”

De Lokaalmarkt in Gentbrugge 

De Lokaalmarkt in Gentbrugge ©  FVV

Gent -

In de Getouwstraat in de Bloemekenswijk opent op zaterdag 2 oktober in Ateljee een nieuwe, overdekte versmarkt. “Naast Lokaalmarkt Gentbrugge was er vraag naar een tweede markt”, zegt Rob Stockman, marktverantwoordelijke.

Arnout Cogen

Ateljee VZW en Lokaalmarkt slaan de handen in elkaar en organiseren er elke zaterdag van 9 uur tot 12 uur de ‘Lokaalmarkt Gent Bloemekenswijk’. Boeren en producenten uit de streek kunnen er hun producten kraakvers aanbieden. Heerlijk brood, verse groenten en fruit, verse zuivel, bloemen, eieren, thee, lokale biertjes, en nog veel meer. “We vinden het belangrijk dat de boer zelf in beeld is op de markt en dat hij zijn verhaal vertelt”, zegt Rob.

Voor wie op zaterdag weinig tijd heeft, is er het afhaalpunt ‘LokaalAfhaal’ dat ook start op 2 oktober. Het is de bedoeling dat er in de toekomst extra afhaalpunten komen voor wie te ver van de markt woont.

De markt is vlot bereikbaar. Vanuit Gent centrum kan je de fietsostrade richting Mariakerke nemen. Ook met de auto is de markt goed bereikbaar, naast de lokaalmarkt is er voldoende parkeergelegenheid.

INFO: www.lokaalmarkt.be

Rob Stockman, marktverantwoordelijke 

Rob Stockman, marktverantwoordelijke ©  IF

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent