Vernieuwde modewinkel Nuyens opent fashion bar: “Ook mannen kunnen hier biertje komen drinken”

Charlotte Cengiarotti en haar moeder Klara Goos openden in hun vernieuwde modezaak Nuyens in Beerse een hippe fashion bar met koffie en gebak. 

Charlotte Cengiarotti en haar moeder Klara Goos openden in hun vernieuwde modezaak Nuyens in Beerse een hippe fashion bar met koffie en gebak. © Bart Van den Langenbergh

Beerse -

Damesmodewinkel Nuyens in de Gasthuisstraat in Beerse heeft een compleet nieuwe winkel geopend. De zaak, gespecialiseerd in kleding, juwelen en schoenen, bestaat al ruim vijftig jaar en is stilaan uitgegroeid tot een fashion conceptstore. De blikvanger is een hippe fashion bar waar de klanten kunnen genieten van drankjes en gebak.

Bart Van den Langenbergh

Klaar Goos (53) en haar dochter Charlotte Cengiarotti (30) hebben hun familiezaak Nuyens in de Gasthuisstraat in Beerse helemaal gemoderniseerd. Tijdens de verbouwingen in de zomermaanden hielden ze in een voormalige elektrozaak in de Lindenlaan in Beerse een pop-upwinkel open. De gloednieuwe fashion conceptstore is intussen open op de vertrouwde locatie.

“Mijn moeder Lea Nuyens heeft vijftig jaar geleden de winkel opgestart met vooral binnenhuisdecoratie en verlichting. Toen ik van school kwam, ben ik mee in de zaak gestapt en introduceerde ik ook juwelen en handtassen”, legt Klaar Goos uit. “Mijn dochter Charlotte is acht jaar geleden mee in de winkel begonnen, waardoor we ook kledij en schoenen zijn beginnen te verkopen. Elke keer dat het gamma uitbreidde, creëerden we een hoekje in de winkel bij. Dat was echter niet meer overzichtelijk. Daarom hebben we de zaak uitgebreid en in een nieuw kleedje gestoken.”

De winkel van Nuyens in de Gasthuisstraat in Beerse is de voorbije maanden uitgebreid en helemaal opgefrist. 

De winkel van Nuyens in de Gasthuisstraat in Beerse is de voorbije maanden uitgebreid en helemaal opgefrist. © Bart Van den Langenbergh

Fashion bar

De uitbaters gaan er prat op in hun nieuwe winkel van 300 vierkante meter vrouwen van alle leeftijden van kop tot teen te kunnen stylen. “De winkel is onderverdeeld in een afdeling voor juwelen, kleding en schoenen. We bieden ook parfum, make-up, pyjama’s en sportkleding aan”, vertelt Charlotte Cengiarotti. “De grote blikvanger is toch wel onze fashion bar in het midden van de zaak. In deze gezellige bar kunnen de klanten iets komen drinken en genieten van een gebakje. Dat maakt de beleving voor hen helemaal compleet. Heel wat klanten komen van iets verder en kunnen hier een hapje krijgen. Ook mannen die hun vrouwen vergezellen, zijn welkom in de bar waar ze kunnen genieten van een biertje. Alle personeelsleden hebben speciaal hiervoor een barista-cursus gevolgd.”

Ook ex-Miss België Celine Van Ouytsel kwam al een kijkje nemen in Beerse. 

Ook ex-Miss België Celine Van Ouytsel kwam al een kijkje nemen in Beerse. © RR

Make-up event

Met de vernieuwde zaak hebben Klaar en Charlotte een extra verkoopster in dienst genomen, zodat bovenop de zaakvoerders nog drie winkeldames de klanten kunnen voorthelpen. Modezaak Nuyens pakt geregeld uit met speciale evenementen of opendeurweekends. “Zo organiseren we op zondag 10 oktober een make-up event. Geïnteresseerde klanten kunnen een afspraak maken met een professionele visagiste en zo allerlei tips krijgen”, legt Charlotte Cengiarotti uit.

De voorbije jaren gaf Nuyens geregeld succesvolle modeshows in het gemeenschapscentrum ’t Heilaar. Door de coronacrisis vielen die shows weg, maar de uitbaters bekijken nog wanneer ze de draad opnieuw kunnen oppikken.

© Bart Van den Langenbergh

Nu in het nieuws