Actie Check Lokaal stopt: 86 % van inwoners gebruikte waardebonnen

Ook bij Annemie Proost van bloemenzaak Altijd Lente in Beerse kwamen klanten met waardebonnen van Check Lokaal betalen. 

Ook bij Annemie Proost van bloemenzaak Altijd Lente in Beerse kwamen klanten met waardebonnen van Check Lokaal betalen. © Mia Uydens

Beerse

Het lokaal bestuur van Beerse sluit de actie Check Lokaal eind september af. 86 % van de inwoners van Beerse gebruikte de waardebonnen van 25 euro bij lokale handelaars.

Om zowel lokale ondernemers als inwoners te ondersteunen, lanceerde het lokaal bestuur van Beerse in juni 2020 de campagne Check Lokaal. Elke inwoner die op 1 juni 2020 in Beerse gedomicilieerd was, ontving vorig jaar 25 euro aan waardebonnen om te spenderen bij ondernemers die zwaar getroffen werden door de crisis en die zich inschreven voor deelname aan de campagne. De actie was een project van de werkgroep Samen voorbij de crisis en werd gedragen door alle politieke partijen.

“Het project viel duidelijk in de smaak bij de bewoners van Beerse en Vlimmeren. Maar liefst 86 % maakte gebruik van de Check Lokaal. De Beersenaren staken de lokale handel massaal een hart onder de riem”, zegt Bart Craane (CDE-Vlim.be), burgemeester van Beerse. “De geldigheid van de cheques werd enkele keren verlengd. Na een jaar heeft het lokaal bestuur beslist om de actie af te sluiten op 30 september 2021. We kijken met een tevreden en warm gevoel terug op de solidariteit van de bewoners.” (bvdl)

Nu in het nieuws