Maand na de feiten is er een verdachte opgepakt voor de moord op rusthuisbewoonster Grazia

© Belga

In het onderzoek naar de moord op de 85-jarige Grazia O. is een verdachte gearresteerd. Dat meldt het parket van de procureur des Konings van Brussel. De vrouw werd eind augustus vermoord in een rusthuis in Anderlecht.

Op maandag 23 augustus troffen werknemers van het woonzorgcentrum Clos Bizet in Anderlecht het levenloze lichaam van Grazia O. aan in bed op haar slaapkamer. De vrouw was met geweld om het leven gebracht, er was ook sprake van een overgesneden keel. Daarop werd meteen een gerechtelijk onderzoek geopend, maar noch de dader noch een moordwapen werden terug gevonden.

LEES OOK. Geen moordwapen, geen getuigen en geen camerabeelden: rusthuismoord blijft onopgelost

Vorige week meldde het parket nog dat het onderzoek, minstens op dat moment, weinig tot geen concrete resultaten had opgeleverd. Daar is intussen verandering in gekomen. Het gerecht en speurders van de federale gerechtelijke politie zijn er nu toch in geslaagd een verdachte te identificeren. “Op woensdag werd de verdachte van zijn vrijheid beroofd, vandaag heeft de onderzoeksrechter de verdachte, na zijn verhoor, officieel in verdenking gesteld van moord en hem onder aanhoudingsbevel geplaatst”, klinkt het in een persbericht van het parket van de procureur des Konings van Brussel.

De verdachte moet nu binnen de vijf dagen voor de raadkamer verschijnen. Die moet beslissen of zijn voorlopige hechtenis bevestigd wordt.Over de identiteit van de verdachte en zijn motief wordt voorlopig niets meegedeeld.

Grazia O. woonde het grootste deel van haar leven in het naburige Vorst. Ze heeft verschillende kinderen die allen in het Brusselse wonen. Haar man overleed tien jaar geleden al.

Grazia O. woonde het grootste deel van haar leven in het naburige Vorst 

Grazia O. woonde het grootste deel van haar leven in het naburige Vorst ©   rr

(evdg)

Nu in het nieuws