Cynische Max Verstappen dient Lewis Hamilton van repliek: “Ik kan er niet van slapen”

 

 ©  ISOPIX

De Brit Lewis Hamilton en de Nederlander Max Verstappen, de twee titelpretendenten in de Formule 1, trekken de kaart van de psychologische oorlogsvoering in aanloop naar de GP van Rusland zondag.

Belga

Hamilton opende donderdag op de persconferentie op vijandige wijze de debatten, door te verwijzen naar hun botsing in de vorige GP op het circuit van het Italiaanse Monza. Verstappen werd door de officials “hoofdzakelijk verantwoordelijk” gehouden voor het voorval en moet als straf drie plaatsen lager vertrekken in de startgrid in Sochi.

“Ik ben er mij van bewust dat Verstappen strijdt voor zijn eerste wereldtitel, terwijl ik een gooi doe naar mijn achtste eindzege. Ik ken de druk en de ervaringen die het met zich meebrengt, dus ik kan er begrip voor opbrengen”, aldus de zevenvoudige wereldkampioen.

 

 ©  REUTERS

Het sarcastische antwoord van zijn Nederlandse rivaal liet niet lang op zich wachten. “Ik ben verschrikkelijk nerveus, ik kan er amper van slapen. Het is verschrikkelijk om te strijden voor WK-winst, ik haat het.”

“Zijn commentaren tonen aan dat hij me niet kent, wat normaal is, want ik ken hem zelf ook niet echt. Het belangrijkste is mij te concentreren op mezelf en me te amuseren in de voorposten, wat ik nog lange tijd hoop te kunnen doen”, besloot de Red Bull-piloot zijn betoog.

LEES OOK

Nu in het nieuws