Jonge onderneemster ruilt advocatentoga in voor broodjesmes

Démi voelt zich kiplekker in haar nieuwe zaak Happy Food.  

Démi voelt zich kiplekker in haar nieuwe zaak Happy Food.  © Marc Peeters

Voortkapel -

Démi Van Looy (21) uit Olen-centrum realiseerde begin augustus het eerste luikje van haar horeca-droom door aan de Olenseweg in Voortkapel (Westerlo) de broodjeszaak Happy Food te openen. Onder meer door de coronacrisis, met veel slecht functionerend afstandsonderwijs, zag Démi het afronden van haar studies rechten niet meer zitten en koos ze resoluut voor iets anders.

Marc Peeters

Horeca heeft er bij Démi wel altijd al ingezeten. “Ik heb ooit wel eens gezegd dat ik de nieuwe Jef Vermassen ging worden, maar echt gemeend was dat niet. Van mijn zestiende ben ik gaan bijverdienen in frituur De Brug in Grobbendonk. Ik mocht de snacks afbakken en broodjes maken. Daar is de goesting om in die sector aan de slag te gaan al beginnen sluimeren. Toen ik hoorde dat Amber, de vorige uitbaatster van deze broodjeszaak, opvolging zocht, heb ik niet getwijfeld.”

Démi laat het enthousiasme waarmee ze in haar zaak staat, weerklinken in de nieuwe naam: Happy Food. De zaak is gelegen vlakbij het kruispunt van de Olenseweg met Geneinde, de weg naar Tongerlo. Aanvankelijk hing er een bord met Kapels Brooike boven de inkomdeur. Later werd het Ambers’ Broodjes. Vandaag worden de klanten verwelkomd door het konijn Jules, dat naast de inkomdeur een plaatsje heeft gekregen.

Konijn Jules zorgt voor het onthaal van de jonge klanten.

Konijn Jules zorgt voor het onthaal van de jonge klanten. © Marc Peeters

Happy Food Broodje

“Klanten die langskwamen voor Ambers Broodje, één van de specials met truffelmayo, sla, rucola, ei, rode ui en gegrilde kip, kunnen dat nog steeds doen, maar we hebben ook eigen bijzondere specials op de kaart gezet”, weet Démi. “Zo hebben we het Happy Food Broodje, een lekkernij met aardappelsla, spek, preischeuten, bicky ui en barbecuesaus.”

Démi heeft ook de openingsuren van de zaak verruimd. “Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn we open van 9 tot 19u. Op vrijdag sluiten we een uurtje vroeger. Op zaterdag ben ik er van 10.30 tot 14u. Wij doen ook leveringen aan huis of op bedrijven. Als het straks kouder wordt, gaan we ook soep, pasta’s of winterse gerechten aanbieden. Zaken die de volgende maanden allemaal nog moeten groeien.”

Ooit een eigen frituur hebben blijft de ultieme droom van Démi. “Mijn ouders hadden me misschien wel liever verder zien studeren, maar ook met een rechtendiploma op zak zou ik vroeg of laat wellicht broodjes zijn gaan smeren. Waarom er dan niet meteen aan beginnen?”

Of er tussen de speciale broodjes straks een broodje advocaat of een broodje vrijspraak gaat opduiken, weet Démi nog niet. “Maar het is wel een leuke suggestie. Tips van vrienden om een nieuwe samenstelling uit te proberen neem ik trouwens graag mee.” (mph)

www.happyfoodwesterlo.be

Nu in het nieuws