Nog een arrestatie in moordonderzoek Noord-Ierse journaliste

 

 ©  AFP

Bron: BELGA

De politie in Noord-Ierland heeft opnieuw een arrestatie verricht in het onderzoek naar de moord op journaliste Lyra McKee in 2019. Eerder deze week werden al twee mensen aangehouden, vorige week drie. Ditmaal werd een 55-jarige man opgepakt in de buurt van de Noord-Ierse hoofdstad Belfast, op grond van een antiterrorismewet, zo maakte de politie bekend zonder meer details.

McKee werd in april 2019 doodgeschoten toen ze verslag deed van rellen in Londonderry, ook wel bekend als Derry. Een kogel raakte haar hoofd. De New IRA, een militante republikeinse groepering, heeft toegegeven dat een van haar leden de kogel had afgevuurd. Die zou bedoeld zijn geweest voor de politie. Het 29-jarige slachtoffer stond naast een politiewagen.

Ondanks de verklaring van de New IRA is nog altijd niet duidelijk wie precies verantwoordelijk is voor de dood van de Noord-Ierse journaliste. Een 52-jarige man werd vorig jaar aangeklaagd voor de moord. Twee van de drie mannen die vorige week werden aangehouden, worden daar nu ook van beschuldigd.

De rellen in Londonderry vonden plaats in de aanloop naar het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Het brexitakkoord was toen nog niet gesloten.

Nu in het nieuws