Oppositie plaatst twee kanttekeningen bij groenplan in Turnhout

Bart Voordeckers is blij dat er dingen bewegen om het Turnhoutse groen te behouden en te versterken. 

Bart Voordeckers is blij dat er dingen bewegen om het Turnhoutse groen te behouden en te versterken. © Mia Uydens

Turnhout -

Gemeenteraadslid Bart Voordeckers (Open Vld) is tevreden dat er een geïntegreerde visie op het Turnhoutse groen komt. Hij formuleert wel nog twee bezorgdheden.

Voor de zomervakantie was Bart Voordeckers (Open Vld) nog messcherp voor het gebrek aan langetermijnvisie van het Turnhouts stadsbestuur wat groen betreft. Na de voorstelling van een groenplan is hij heel wat meer tevreden. “Ik ben blij dat er dingen in beweging zijn”, klinkt het. “Het blijft vreemd dat de schepenen niks konden tonen toen ik de voorbije maanden vragen stelde over een geïntegreerde visie.”

Toch ziet het gemeenteraadslid nog twee bezorgdheden. “Eerst is er het juridisch statuut van dit groenplan. Het lijkt nog altijd weinig afdwingbaar. Maar ik heb begrepen dat Vlaanderen onze stad experimenteerruimte voor het regelgevend kader biedt. Daarnaast werd het Stokt voorgesteld als voorbeeld. Dat is niet bepaald de wijk waar grote ontwikkelingen op til zijn. Het lijkt ons zinvoller om eerst te kijken naar plaatsen waar er meer potentieel tot ontwikkeling is, waardoor de druk op het groen er ook groter is. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de omgeving van het Boomgaardplein (waar enkele maanden geleden een deel van een park verkocht werd aan een ontwikkelaar, red.) en aan de Melkhoek, waar nog heel wat op til is.” (woad)

Nu in het nieuws