Teams lopen en handbiken tijdens Run To Walk Again

De teams die deelnemen aan Run To Walk Again in Geel zamelen geld in voor de vzw To Walk Again. 

De teams die deelnemen aan Run To Walk Again in Geel zamelen geld in voor de vzw To Walk Again. © RR

Geel -

Negentien teams van vijftien personen, onder wie een andersvalide atleet, nemen op zaterdag 25 september deel aan een nieuwe editie van de estafetteloop Run To Walk Again in Geel. De deelnemers leggen in tien uur tijd zo veel mogelijk rondjes van zeven kilometer af ten voordele van de vzw To Walk Again.

Bart Van den Langenbergh

Na een jaar corona-afwezigheid organiseert To Walk Again zaterdag een nieuwe Run To Walk Again. Vorig jaar vond er enkel een virtuele editie plaats. Het evenement is wel verhuisd van Tongerlo (Westerlo) naar de campus van Thomas More aan de Kleinhoefstraat in Geel.

“Negentien teams nemen het in Geel tegen elkaar op. Ze proberen zo mogelijk rondes af te leggen in tien uur tijd”, legt Sofie Wahlen van Run To Walk Again uit. “Onderling is er zeker wat competitie tussen de teams, maar voor ons primeert het plezier en de samenhorigheid. Inclusiviteit is voor ons prioritair. Het is steeds onze drijfveer om valide en andersvalide personen samen te laten sporten.”

De lopers zijn zaterdag van 9u tot 13u en van 14u tot 19u op het parcours. De andersvalide atleet vertegenwoordigt zijn of haar team tijdens een handbikerace tussen 13u en 14u.

Ieder team engageert zich om minstens 3.000 euro in te zamelen voor To Walk Again, de vzw van Marc Herremans die mensen met een fysieke beperking begeleidt. Die vzw is afhankelijk van donaties maar ook van inkomsten uit evenementen. “Het is voor ons van vitaal belang dat dit terug kan. En het doet ook deugd te zien hoeveel teams er zich uiteindelijk ingeschreven hebben”, zegt Thomas Caers, directeur van To Walk Again.

Na de prijsuitreiking om 20u is er een optreden van de coverband Donkey Shot. Supporters en sympathisanten zijn welkom, ook voor het optreden.

 

www.towalkagain.be

Nu in het nieuws