‘Brangelina’ trekt alweer naar de rechtbank voor strijd om Frans kasteel ter waarde van 140 miljoen euro

 

 ©  AFP

Brad Pitt (57) en Angelina Jolie (46) zijn al sinds 2019 gescheiden, maar een einde aan hun vechtscheiding lijkt nog lang niet in zicht. Terwijl de voogdij over hun kinderen in hoger beroep wordt uitgevochten, staat alweer een nieuw onderwerp op de strijdbühne: Château Miraval, een Frans kasteel en wijngaard ter waarde van bijna 140 miljoen euro.

evdg

Ooit was Château Miraval in het zuiden van Frankrijk het decor van hun romance, maar vandaag zijn de trouwklokken die er luidden al lang vergeten. Brad Pitt en Angelina Jolie raken het niet eens over de aandelen van het kasteel, nota bene de plek waar ze elkaar het ja-woord gaven in 2014.

Het domein met wijngaarden is vandaag 164 miljoen dollar - omgerekend zo’n 140 miljoen euro - waard en was lange tijd in handen van Pitt. Toen de twee nog dolverliefd waren, besloot de acteur om zijn meerderheidsaandeel te laten varen en een deel aan Jolie over te dragen. Een symbolische euro, dat was het enige wat ze ervoor moest geven. Zo werden Jolie en Pitt beide eigenaar van het domein. Een geste die Pitt nu duur komt te staan: Jolie zou volgens verschillende tabloids geprobeerd hebben om haar aandeel te verkopen, zonder medeweten van Pitt. Een beslissing die kwaad bloed zette bij de acteur, het is immers hij die zich de voorbije jaren nog inzette voor het domein en de exploitatie van wijn en olijfolie.

LEES OOK. Brad Pitt en Angelina Jolie ruziën over rechter: “Banden met Pitt”

Pitt heeft nu een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige echtgenote. Zij heeft immers verzaakt om hem de eerste keuze te geven in het kopen van haar aandelen, dat voor dezelfde prijs en onder dezelfde voorwaarden als eventuele andere kandidaat-kopers.

“Typisch weer een voorbeeld van Angelina die probeert de regels te omzeilen en haar verplichtingen te ontlopen”, klinkt het bij de entourage van de acteur. De rechtszaak over de kwestie is afgelopen week van start gegaan in Luxemburg. De advocaten van Pitt proberen de overdracht van de aandelen van Jolie ongeldig te laten verklaring.

Brad Pitt en Angelina Jolie in betere tijden 

Brad Pitt en Angelina Jolie in betere tijden ©  REUTERS