WHO beveelt antilichamen Regeneron aan tegen Covid-19 bij risicopatiënten

Donald Trump prees de behandeling als een wondermiddel aan nadat hij zelf herstelde van Covid-19. 

Donald Trump prees de behandeling als een wondermiddel aan nadat hij zelf herstelde van Covid-19. 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt voortaan in specifieke gevallen een behandeling met de antilichamencocktail van farmabedrijven Regeneron en Roche aan tegen Covid-19. Het gaat om het middel dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump kreeg toen hij vorig jaar een coronabesmetting opliep.

Bron: BELGA

Volgens een WHO-advies dat in het medische tijdschrift British Medical Journal is verschenen, is de behandeling aanbevolen voor bepaalde patiënten die een hoog risico lopen om opgenomen te worden in het ziekenhuis, zoals ouderen of mensen met een verzwakt immuunsysteem. Ook patiënten die ernstig ziek zijn en die zelf geen reactie met antistoffen opbouwen, kunnen erbij gebaat zijn. Voor andere categorieën patiënten zou de behandeling weinig verschil maken.

In een afzonderlijke communicatie zegt de WHO dat de internationale organisatie Unitaid onderhandelt met farmabedrijf Roche over lagere prijzen en een eerlijke distributie van de behandeling. De Wereldgezondheidsorganisatie hoopt dat uiteindelijk ook andere producenten de antilichamencocktail zullen kunnen maken.

LEES OOK. Uitgetest op Donald Trump en nu klaar om levens te redden: het eerste medicijn tegen Covid-19 is in zicht (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten