Bewolkt met lokaal wat lichte neerslag

 

 ©  Luc Neirynck

Vrijdagvoormiddag verwacht het KMI in de meeste streken veel bewolking met mogelijk hier en daar wat lichte neerslag. Over het uiterste westen verschijnen er in de loop van de voormiddag stilaan opklaringen. In de namiddag blijft het overwegend droog en krijgen we vooral in de noordwestelijke landshelft breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 22 graden over het westen.

Bron: BELGA

Vrijdagavond zijn de opklaringen meestal breed, maar in Hoog-België hangen er nog meer wolkenvelden. Volgende nacht is het in vele streken licht bewolkt. Over het westen en het noordwesten komen er geleidelijk lage wolken. Hoofdzakelijk in de Ardennen ontstaan lokale mistbanken. De minima lopen uiteen van 6 graden in de Hoge Venen tot 13 graden over het westen.

Zaterdag blijft het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, droog met vaak zon. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 22 graden in Vlaanderen.

Zondag zijn er eerst soms nog brede opklaringen. In de loop van de dag komen er meer wolken en vergroot de kans op lokale buien, eventueel met onweerachtig karakter. De maxima liggen tussen 19 graden over het zuidoosten en plaatselijk 24 graden in de Kempen.

Maandag gaat het regenen vanaf het westen. In de loop van de namiddag wordt het droger met opklaringen vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden. Dinsdagochtend is het nog overwegend droog met opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met buien, die wellicht talrijker zijn aan zee. We halen maxima van 15 tot 19 graden.

LEES OOK

Nu in het nieuws