Mobiliteitsplan wordt totaal vernieuwd: “Koning Auto niet meer overal op eerste plaats”

Schepen van Mobiliteit Katleen Vantyghem hoopt dat de Heistenaar veel input zal geven voor het nieuwe mobiliteitsplan. 

Schepen van Mobiliteit Katleen Vantyghem hoopt dat de Heistenaar veel input zal geven voor het nieuwe mobiliteitsplan. © Dirk Vertommen

Heist-op-den-Berg -

De gemeente Heist-op-den-Berg werkt aan een nieuw mobiliteitsplan dat de wijze waarop de Heistenaars zich de komende decennia verplaatsen richting moet geven. Het plan moet ‘ambitieus’ en ‘duurzaam’ worden.

Bert Provoost

Het huidige mobiliteitsplan dateert van 2002, met een update in 2013. “We hebben gekozen om niet opnieuw een update te maken van het vorige plan, maar om een volledig nieuw plan te maken. Het was te zeer verouderd om het nog als basis te gebruiken. We gaan afstappen van het principe dat Koning Auto overal op de eerste plaats moet komen. Al zullen we er ook over waken dat de bereikbaarheid goed is. Het draait om een goed evenwicht”, zegt schepen van Mobiliteit Katleen Vantyghem (N-VA).

De volgende stap is dat bepaalde doelgroepen en de inwoners hun meningen en inzichten kunnen geven om het plan concreet vorm te geven. “Participatie is voor ons heel belangrijk, niet in het minst bij zo’n belangrijk toekomstplan dat moet leiden tot een meer leefbaar, veiliger en beter bereikbaar Heist-op-den-Berg”, zegt de schepen.

Participatiesessie

Daarvoor wordt op 4 oktober om 20u een participatiesessie georganiseerd in cultuurcentrum Zwaneberg. Op donderdag 7 oktober om 20u is er een digitaal alternatief. Voor beide moet je inschrijven op de gemeentelijke website voor 29 september. Er loopt ook een enquête met een vragenlijst, met vragen over onder andere fietsstraten, deelauto’s, al dan niet betalende bewonerskaarten, uitgebreidere zones dertig en parkeren voor de eigen deur. (bepr)

Nu in het nieuws