Zestig lasermuizen en zwaailichtwandeling in Warande op kinderkunstenfestival Stormopkomst

Zondag dwalen er lasermuizen over het podium van de Warande. 

Zondag dwalen er lasermuizen over het podium van de Warande. © Kuroha Masahi

Turnhout -

Het thema van kinderkunstenfestival Stormopkomst, komende zondag 26 september in de Warande, is ‘morgen shmorgen’. Er zijn zeventien activiteiten om te beleven of zelf aan mee te doen.

Wouter Adriaensen

Artistiek leider Ester Torres van Stormopkomst heeft een schattige lasermuis op haar bureau in de Warande staan. “Die dansen zondag op het podium van de schouwburg”, vertelt ze. “Een van onze vrijwilligers heeft extra vachtjes voor hen gemaakt die versierd mogen worden. Aan het einde van de dag hebben ze dus allemaal hun eigen persoonlijkheid.”

Nog meer van de activiteiten passen binnen het thema van deze editie: ‘morgen shmorgen’ ofwel de tijd en de toekomst. “In de bibliotheek reageren robotspechten op internetsignalen. Zij maken de onzichtbare informatiesnelweg hoorbaar. En Ugo Dehaes verving zichzelf als choreograaf door artificiële intelligentie en zijn dansers door robots. Stormopkomst heeft de Belgische première van zijn voorstelling Simple machines. En Dan Mussett paste The dating project, zijn onderzoek naar hoe we beïnvloed worden door technologie, aan voor kinderen naar workshops in een basisschool in Rijkevorsel.”

De vorige editie van het kinderkunstenfestival lokte het toen toegelaten maximum aantal van tweehonderd mensen. “Dat mogen er dit keer zeker meer zijn.”

Stormopkomst wordt zondag om 12.30u op gang getrapt op vijf verschillende plekken in Turnhout. “Aan de hoofdingang van het Begijnhof, aan het station, op de Grote Markt, aan het Sint-Jozefcollege en op het Kerkplein vertrekt een zwaailichtwandeling, waar iedereen bij mag aansluiten.”

Een festivalpas voor Stormopkomst, goed voor alle zeventien activiteiten, kost 12 euro voor kinderen en 17 euro voor volwassenen. (woad)

Nu in het nieuws