Supermodel Linda Evangelista (56) eist 50 miljoen van bedrijf dat “haar lichaam permanent misvormde”

© Het Nieuwsblad

Voormalig supermodel Linda Evangelista (56) eist 50 miljoen dollar van Zeltiq, het bedrijf achter de omstreden schoonheidsbehandeling CoolSculpting. De Canadese beweert dat haar gezicht misvormd is nadat ze de behandeling onderging.

evdgBron: The Daily Mail, CNN

Donderdag kwam Evangelista met haar verhaal naar buiten via Instagram. In een emotioneel bericht vertelt ze haar volgers dat ze “op brute wijze misvormd is door de CoolSculpting-procedure van Zeltiq”. Die deed volgens het model het tegenovergestelde van wat beloofd werd: in plaats van vetcellen te verwijderen door middel van bevriezing, liet de behandeling haar “permanent misvormd achter, zelfs na twee pijnlijke, onsuccesvolle, corrigerende operaties”.

LEES OOK: CoolSculpting liep verkeerd af voor supermodel Linda Evangelista, maar wat is het precies? En wat zijn de gevaren? (+)

De feiten dateren al van jaren geleden, maar Evangelista besloot om haar verhaal nu te delen en het bedrijf voor de rechter te slepen. Door de mislukte schoonheidsbehandeling zou het model immers heel wat opdrachten mislopen. Al sinds 2016 werkt ze niet meer en verstopt ze zich onder grote hoeden en zonnebrillen. Van dat leven is ze naar eigen zeggen depressief geworden.

Een rechtszaak moet daar nu verandering in brengen. Evangelista zou een hebben rechtszaak aangespannen tegen Zeltiq, het bedrijf achter de behandeling. Ze eist 50 miljoen dollar, omgerekend ruim 42 miljoen euro.