Toprenster reageert kort en krachtig op uitspraak van Patrick Lefevere: “Blij dat hij geen interesse heeft in ons”

 

 ©  EPA-EFE

Lizzie Deignan staat zaterdag als een van de favorieten aan de start van het WK wielrennen voor vrouwen. De wereldkampioene van 2015 moest op haar persconferentie echter eerst een vraag beantwoorden over… Patrick Lefevere.

Vincent Van Genechten

De ploegmanager van Deceuninck - Quick-Step zei eerder deze week het volgende op de vraag wanneer hij met een vrouwenploeg begint. ‘Als er genoeg goeie rensters zijn in België… Maar met wat moet je beginnen? Je moet die vrouwen eerst al overtuigen om wielrenster te worden. Ik heb ook niet de ervaring, tijd, geld of goesting om te investeren als ik niet weet waar ik zal uitkomen. Met alle respect, maar ik ben ook het OCMW niet, hé.”

Die uitspraken schoten bij de 32-jarige Britse, die in haar carrière onder anderen Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen won, in het verkeerde keelgat.

“Ik neem echt alles wat hij zegt altijd met een snuifje zout”, aldus Deignan. “Dus ik ben ook niet echt teleurgesteld of zo over wat hij gezegd heeft. Eigenlijk… Ik ben blij dat hij geen interesse heeft in het vrouwenwielrennen, want wij hebben ook geen interesse in hem.”

LEES OOK

Nu in het nieuws