‘Grote boze wolven fakkeltocht’ tegen wolven in Limburg blijkt groot succes: 3.000 wandelaars aanwezig

 

 ©  rd

In het Limburgse Oudsbergen ging vrijdagavond ‘De grote boze wolven fakkeltocht’ door. Een wandeling waarmee de inwoners van de gemeente hun bezorgdheid willen uiten over de aanwezigheid van wolven in de regio. Volgens Het Belang van Limburg namen zo’n 3.000 mensen deel aan het evenement.

evdg

De fakkeltocht startte vrijdag omstreeks 20.30 uur aan een weiland gelegen op het kruispunt van de weg naar Helchteren en Meeuweneinde in Oudsbergen, tevens de plek waar begin vorige week twee shetlandpony’s en een jonge koe doodgebeten werden aangetroffen. Het ging zo goed als zeker om het werk van een wolf. Daarop organiseerden boeren ‘De grote boze wolven fakkeltocht’, een fakkeltocht tegen de wolf in Limburg, zo klonk het op Facebook.

De burgemeester van Oudsbergen, Marco Goossens (CD&V), stond de fakkeltocht toe, weliswaar onder een aantal voorwaarden. Zo was het verboden om fakkels met echt vuur te gebruiken en mocht ook geen alcohol geserveerd worden. Zo’n drieduizend wandelaars lieten zich niet tegenhouden door die voorwaarden, meldt Het Belang van Limburg. De politie moest zelfs een tijdlang het verkeer regelen vanwege de toestroom naar de plek van afspraak.

In plaats van fakkels met echt vuur, voorzag de organisatie elektrische fakkels. De bijeenkomst moet om middernacht afgelopen zijn.

Nu in het nieuws