Vader Britney Spears plaatste afluisterapparatuur in haar kamer en controleerde jarenlang haar telefoon

 

 ©  AFP

Een voormalige medewerker van het beveiligingsteam van Britney Spears heeft schokkende informatie gedeeld in de nieuwste documentaire van The New York Times over de zangeres. De medewerker - ingehuurd door Britney’s vader - vertelt dat er onder andere geheime audio-opnames werden gemaakt in haar slaapkamer en dat al haar sms'jes, oproepen en browsergeschiedenis van dichtbij gecontroleerd werden.

Laurence TorckBron: THE NEW YORK TIMES

Al dertien jaar lang staat zangeres Britney Spears onder curatele. De door de rechtbank bevolen overeenkomst gaf haar vader, James, de controle over haar landgoed en tal van andere aspecten van haar leven. Maar dat ging nog verder dan gedacht. Want in de nieuwste documentaire over de popster ‘Controlling Britney Spears’ vertelt Alex Vlasov, een ex-medewerker van het beveiligingsteam ingehuurd door Jamie Spears, dat Britney constant werd afgeluisterd en haar gsm gecontroleerd werd.

Er werden onder andere geheime audio-opnames gemaakt vanuit haar slaapkamer, inclusief haar interacties met haar kinderen en partner. Volgens Vlasov werd gebruikgemaakt van slimme technische instellingen om alles wat op haar gsm gebeurde te kunnen volgen. Daardoor konden al haar smsjes, FaceTime-gesprekken, notities, browsergeschiedenis en foto’s gevolgd worden vanop een ander toestel. “Haar eigen telefoon en privégesprekken werden zo vaak gebruikt om haar onder controle te houden”, vertelde Vlasov.

LEES OOK. Waarom Britney Spears mogelijk nog steeds niet helemaal vrij is, ook al vraagt haar vader om bewindvoering stop te zetten (+)

Gevangenis

De man ondersteunde zijn beweringen met onder andere e-mails, sms-berichten en audio-opnames die hij negen jaar lang verzameld heeft terwijl hij voor Britney werkte. Volgens de man heeft dit de mensen verbonden aan de curatele - voornamelijk haar vader - geholpen om elk aspect van haar leven te beheersen.

“Het deed me denken aan iemand die in de gevangenis zat”, vertelt de 30-jarige Vlasov aan The New York Times. Nochtans zouden alle ondernomen acties volgens James Spears advocaat “binnen de grenzen vallen van de autoriteit die hem door de rechtbank was verleend. “Dit werd gedaan met medeweten en toestemming van Britney”, klinkt het in een verklaring.

Volgens Vlasov hadden zijn bazen hem vaak verteld dat de strenge bewakingsmaatregelen nodig waren om Spears te beschermen en dat ze wel degelijk onder curatele wilde staan. Hij vertelde dat hij zich gedwongen voelde om de informatie te delen toen hij in juni hoorde wat de zangeres zei in de rechtbank.

LEES OOK. Maak kennis met Sam Asghari, de toekomstige ‘mister Spears’: “Geld speelt geen rol bij hen” (+)

LEES OOK