54 voetbalvelden groot, een vijver en een uitkijktoren: dit wordt het ‘woud’ van Lochristi

 

 ©  fvv

Gent / Lochristi -

De aanleg van het nieuwe Wonderwoud op de grens van Lochristi en Gent start pas in 2023, maar buurtbewoners konden zaterdag een exclusief kijkje nemen op het domein. Op een speciaal evenement met heel wat randanimatie kreeg de buurt uitleg over de plannen.

Simon Dekaezemaker

De eerste fase van de inrichting van het Wonderwoud is goed voor ongeveer 36 hectare, waarvan 6 hectare op Gents grondgebied. De vijver wordt een avontuurlijke speelzone met een pad. Op het voormalige executieoord komen wandelpaden.

 

 ©  fvv

Doorheen het gebied worden enkele spelelementen geplaatst om te klimmen en klauteren. Een centrale uitkijktoren wordt de blikvanger van het gebied. “De buurt krijgt in 2023 een groene long van maar liefst 54 voetbalvelden, waar het fijn wandelen en spelen zal zijn”, zegt Astrid De Bruycker (Vooruit), schepen van Openbaar groen.

Het project is een samenwerking tussen Stad Gent, de gemeente Lochristi, Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de Vlaamse Waterweg. De bestaande natuur blijft daarbij zo goed mogelijk behouden.

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent