Lotte Kopecky ambitieus voor de start: “Voor de eerste keer voel ik dat ik iets kan betekenen op een WK”

 

 ©  BELGA

Lotte Kopecky is de absolute kopvrouw van de Belgische selectie tijdens de wegrit op het WK zaterdagnamiddag. Ondanks haar 25-jarige leeftijd staat ze nog maar voor haar tweede wereldkampioenschap ooit. “Er was ook nog geen enkel WK waarop ik kans maakte op de prijzen. Nu geloof ik er wel in”, zei Kopecky voor de start in Antwerpen.

Jonas Withouck, Bram Vandecapelle

De vraag waar elke wielerfan dezer dagen mee bezig is: waar gaat het losbarsten op het WK? “Op de wegritten bij de junioren en de beloften bleef het allemaal redelijk lang gesloten, maar ik denk dat er bij ons wel al iets kan gebeuren op de omloop in Overijse”, was Kopecky ervan overtuigd.

Er zal tijdens de koers vooral gekeken worden naar de sterke Nederlandse en Italiaanse vrouwen, maar volgens Kopecky moeten we de absolute topfavoriete bij de Duitse ploeg zoeken. “De Nederlanders en de Italianen zijn sowieso de twee sterkste blokken in koers, als er rensters van die landen vooraan zitten en we zijn er niet bij hebben we een probleem. Ondanks dat die twee landen als ploeg veruit het sterkst zijn, is de absolute topfavoriet volgens mij toch de Duitse Liane Lippert. Ze gaf mij de laatste wedstrijden die we samen reden een enorm sterke indruk. We zullen ze zeker op de Wijnpers in de gaten moeten houden.”

Kopecky wil lef tonen en mee zijn als de favorieten in de aanval gaan, maar wil ook gewoon genieten van het WK in eigen land. “Ik sta hier met heel veel goesting. Ik kijk er gewoon naar uit om te koersen en zal misschien zelfs even proberen te vergeten dat het een WK is. Het wordt fantastisch met alle supporters langs de weg, hopelijk schreeuwen ze mij vooruit.”

Geen blauwe nagellak

Anders dan Jolien D’Hoore en Shari Bossuyt rijdt Kopecky zonder blauwe nagellak op haar handen: “Uit bijgeloof. De voorbije jaren heb ik voor grote koersen mijn nagels mooi laten opmaken met de gedachte: als ik dan op het podium de medaille vasthoud, zou dat mooi zijn, maar telkens liep het dan mis - zoals recent nog in Tokio. Toen de blauwe nagellak deze ochtend rond ging, heb ik uit bijgeloof gepast. Hopelijk brengt het geluk.”

LEES OOK.LIVE WK WIELRENNEN VROUWEN. Wat kan Lotte Kopecky tegenover Nederlands blok?

LEES OOK

Nu in het nieuws