Twee hongerstakende Duitse klimaatactivisten nu ook in dorststaking

De activitisten doen hun hongerstaking aan de Duitse Reichstag, waar eerder al klimaatacties plaatsvonden.  

De activitisten doen hun hongerstaking aan de Duitse Reichstag, waar eerder al klimaatacties plaatsvonden.  ©  EPA-EFE

Twee Duitse klimaatactivisten die in hongerstaking zijn, starten nu ook een dorststaking. Ze doen dat nadat de sociaaldemocratische kandidaat-bondskanselier Olaf Scholz niet reageerde op hun ultimatum.

Bron: BELGA

De 24-jarige vrouw en de 21-jarige man houden hun dorststaking in een poging om Scholz, de topfavoriet om Angela Merkel op te volgen, ertoe te bewegen een klimaatnoodtoestand af te kondigen. “In deze verkiezingscampagne, waarin alles op het spel staat, doen de mensen nog steeds alsof alles zo door kan gaan”, hekelen de klimaatactivisten.

Scholz vroeg hen al om hun actie stop te zetten en stelde voor om na de verkiezingen samen te zitten voor een gesprek.

Zonder vocht kunnen binnen enkele dagen ernstige gevolgen voor de gezondheid en zelfs de dood volgen. Aangezien de activisten al verzwakt zijn door hun hongerstaking, kunnen ze veel sneller in kritieke toestand geraken. 

Zes klimaatactivisten vingen op 30 augustus een hongerstaking aan in een tentenkamp voor het Reichstag-gebouw in Berlijn, waar het lagerhuis van het parlement zetelt. De activisten eisten onder meer een publieke discussie met de kandidaten voor het bondskanselierschap Olaf Scholz (SPD), Armin Laschet (CDU/CSU) en Annalena Baerbock (Groenen), maar omdat de politici daar niet op ingingen, stopten de meeste deelnemers donderdag met hun hongerstaking.

LEES OOK

Nu in het nieuws