Lance Armstrong en Jan Ullrich ontmoeten elkaar opnieuw: “Ik ben trots op jou, kampioen”

 ©  Instagram

Tijdens hun actieve carrière waren het rivalen, maar ondertussen zijn de twee meest beruchte renners van het wielrennen van begin deze eeuw dikke vrienden geworden. Nadat Jan Ullrich na zijn carrière op het verkeerde pad terechtkwam, was Lance Armstrong er om hem te ondersteunen en hem opnieuw op de juiste weg te helpen. Dit weekend kwamen ze elkaar nog eens tegen op een fietsevenement. Een blij weerzien, laat Armstrong zien op zijn Instagrampagina.

Jens Cansse

Na de actieve carrière van Ullrich ging de Duitse wielrenner even de slechte kant op. Hij werd opgenomen in een ontwenningskliniek voor alcohol- en drugsmisbruik en kwam ook in opspraak voor mishandeling. Armstrong ging Ullrich regelmatig bezoeken, om zijn ex-rivaal een hart onder de riem te steken. Het was het begin van een mooie vriendschap.

Het was een blij weerzien, toen de twee elkaar dit weekend tegenkwamen op een fietsevenement in Mallorca. De Amerikaan liet op zijn Instagram zien dat de twee elkaar duidelijk nog niet vergeten zijn: “Onmogelijk om in woorden te brengen wat het betekent om jou weer gezond te zien. Ik ben trots op jou, kampioen. Weet dat ik van je hou en er altijd voor jou zal zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vroeger waren de twee hevige rivalen. Op het einde van de jaren ‘90 en in het begin van de eeuwwisseling maakten ze er vaak een tweestrijd van in de Ronde van Frankrijk, met behulp van verboden middelen. Ondertussen hebben de twee hun strijdbijl begraven en zijn het dikke vrienden geworden.

Aangeboden door onze partners