Simone Biles verdedigt zich na afgelasting van Gold Over America Tour: “Ik snap niet waarom jullie mij aanvallen”

 

 ©  AFP

Op zondag startte Simone Biles haar Gold Over America Tour , een show om te tonen hoe sterk de vrouwelijk gymnasten zijn en om de volgende generatie aan te spreken. Maar het evenement in San Antonio kan door omstandigheden niet doorgaan. Daarvoor krijgt Biles nu kritiek van haar fans, maar ze vraagt om begrip: “Ik kan hier niets aan doen, wees lief alsjeblief.”

Jens Cansse

Een fan op Twitter reageerde teleurgesteld en richtte zich tot Biles: “Waarom is het evenement in San Antonio afgelast zonder enige uitleg? Heel teleurstellend en frustrerend, Simone Biles.” Maar de Amerikaanse bijt van zich af. “Het is even teleurstellend voor jou als voor mij”, zegt Biles in een antwoord op Twitter. “Ik snap niet waarom jullie mij aanvallen. Wees gewoon lief. Ik ben er ook het hart van in, maar ik kan hier niets aan doen. Het spijt me, heb een goede nacht.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Biles worstelde afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen met mentale problemen, waardoor ze verstek moest geven op enkele onderdelen van het turnen. Midden september getuigde ze voor de Amerikaanse Senaat over het seksueel misbruik dat zij en meer dan honderd andere Amerikaanse meisjes mee hebben gemaakt, door de toenmalige ploegarts.

LEES MEER. Simone Biles in tranen voor de Amerikaanse Senaat: “Dit is het grootste geval van seksueel misbruik in de Amerikaanse sportgeschiedenis”

LEES OOK

Nu in het nieuws