Zelfs voor de schoolfotograaf weigerde Mason (6) zijn mondmasker af te zetten: “Ik luister altijd naar mijn mama”

 

 ©  shutterstock

Een 6-jarige jongen is uitgegroeid tot een internetsensatie nadat hij weigerde om zijn mondmasker af te doen voor de schoolfoto. De jongen genaamd Mason had het advies van zijn moeder heel letterlijk opgevat: zij had gezegd dat hij alleen voor het eten zijn masker af mocht doen.

De fotograaf wist niet wat hij meemaakte toen het jongetje zijn masker weigerde af te doen. “Mijn mama heeft gezegd dat ik mijn masker altijd moet ophouden, tenzij ik aan het eten ben”, gaf de kleine Mason als reden.

De fotograaf probeerde Mason nog te overtuigen dat zijn moeder het vast wel goed zou vinden als hij het masker even zou afdoen voor de foto. Maar de jongen hield voet bij stuk: “Nee, ik luister altijd naar mijn mama.” Uiteindelijk maakte hij de schoolfoto mét mondmasker.

Grootvader overleden

Zijn moeder, Nicole Peoples, deelde de foto op Facebook. Haar bericht ging vervolgens viral. Tegen CNN vertelde de moeder dat haar grootvader in januari is overleden door corona. Dat verlies deed haar beseffen dat het belangrijk is om een mondkapje te dragen. “Die ervaring heeft ervoor gezorgd dat Mason zijn masker ook graag draagt. Niet alleen omdat het hem beschermt, maar ook de mensen om hen heen”, aldus de moeder.

 (lto)