Nieuwe reeks ‘Billie vs Benjamin’ verkozen tot beste serie op International TV Series Festival

 

 ©  vtm go

Shelter, het Antwerpse productiehuis achter Benidorm bastards, heeft het voorbije weekend goud gewonnen op het International TV Series Festival in Berlijn. Televisiemakers Tim Van Aelst en Sofie Peeters wonnen in de categorie Best TV Series met Billie vs Benjamin.

De reeks is kraaknieuw: de opnames vonden pas drie maanden geleden plaats. Volgend jaar krijgt de serie een Vlaamse première op Streamz en later komt het programma ook op VTM. Het is een romcom over een jongen en een meisje die halsoverkop verliefd worden op elkaar. Maar hun liefde wordt bemoeilijkt door politieke principes. Want Billie is links, Benjamin is rechts.

“Het was een uitdaging om een zwaarbeladen thema zoals polarisatie en politieke voorkeur breed aantrekkelijk te maken”, aldus Peeters. “En toch was dat van in het begin ons duidelijk doel: een relevant thema waar we dagelijks mee te maken krijgen op een geestige manier bespreekbaar maken. Wat ben ik trots dat we er nu al internationale erkenning voor krijgen.”

Dubbel feest

Het was voor Shelter de voorbije dagen trouwens dubbel feest, want ze hebben ook nog een prestigieuze Emmy-nominatie op zak, deze keer voor Da’s Liefde!. Het programma, waarin Jens Dendoncker inzoomt op het liefdesleven van de Vlaming, is genomineerd in de categorie Non-scripted Entertainment. Hoewel de reeks bij ons maar matig scoorde, viel ze internationaal inhoudelijk wel in de smaak.(tove)

LEES OOK