Oostende, Antwerp en Bergen winnen ook hun tweede wedstrijd in BNXT League

Payton Henson (Bergen) 

Payton Henson (Bergen) ©  BELGA

Oostende,  vrijdag met 51-105 veel te sterk voor Brussels, heeft zondag ook zijn tweede wedstrijd in de gloednieuwe BNXT League gewonnen. De landskampioen nam met 79-56 de maat van Leuven.

Bron: BELGA

Tot het eerste kwart kon Leuven gelijke tred houden (17-18). Bij de rust was het 41-29  en in het derde en vierde kwart (16-15, 22-12) werd de kloof verder uitgediept. Mikael Jantunen was met 13 punten topscorer van de partij en ook Keye van der Vuurts de Vries (12), Olivier Troisfontaines(12), Phillip Booth Lli (12) en Simon Buysse (10) kwamen boven de tien punten uit. Bij Leuven deed alleen Solomon Young (10) dat.

Bergen is ook nog ongeslagen. Op verplaatsing bij Limburg United was het wel opnieuw heel nipt. De Henegouwers wonnen met 67-68, dankzij 25 punten van Marcus Tyus.

Antwerp won ook op verplaatsing, 65-83 bij Charleroi. Brussels herpakte zich na de zware nederlaag tegen Oostende met een 78-72 zege tegen Aalst. 

In de stand delen Oostende, Antwerp en Bergen met twee zeges de leiding. Ook Kangoeroes Mechelen is nog ongeslagen, maar speelde nog maar één wedstrijd.

BNXT League-Nederland: Niels Foerts wint met Feyenoord, Paul Vervaeck verliest met Yoas United Nijmegen

De Nederlandse speelronde van de BNXT League is ook begonnen en dit met twee Belgen. Coach Paul Vervaeck verloor met Yoast United Nijmegen met 104-82 van Leiden. Niels Foerts (10 punten, 7 rebounds, 2 assists) won met Feyenoord Rotterdam met 69-66 van Leeuwarden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten