VAR opnieuw ter discussie na discutabele fases tijdens Oostende-Anderlecht, Kompany maakt zich boos: “Bij buitenspel zitten we te gokken”

Christian Kouamé die afdruipt na zijn rode kaart 

Christian Kouamé die afdruipt na zijn rode kaart ©  BELGA

Het zat niet mee voor Anderlecht vanavond in de match in en tegen Oostende. Eerst werd de gelijkmaker van Refaelov afgekeurd wegens buitenspel en in het begin van de tweede helft kreeg spits Kouamé een wel strenge rode kaart.

Jens Heylen, jug

LEES OOK.Anderlecht morst met de kansen, maar sleept met tien man alsnog verdiend punt uit de brand tegen KV Oostende

Gueye had Oostende op voorsprong getrapt nadat Amuzu een erg goeie kans onbenut liet. Refaelov maakte nog voor de twintigste minuut gelijk maar de goal werd na een lange VAR-tussenkomst teruggenomen. Opvallend: de officiële VAR-lijn wordt getrokken vanaf de voet van de Oostende-speler, terwijl zijn knie er voorbij lijkt te hangen. Helaas is er in België geen budget voor een 3D-lijn en dus werd het doelpunt afgekeurd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Even later liep Anderlecht tegen een tweede tegengoal aan. Opnieuw Gueye die raak trof. En volgens de VAR trof Kouamé kort na de rust eveneens stevig raak. Op een tegenstander wel te verstaan. De Anderlecht-spits kreeg er na nog geen vijf minuten in de tweede periode prompt de rode kaart voor, tot grote verbazing van Anderlecht en de commentators.

Oordeel gerust zelf over de betreffende fases.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kompany boos over gebrek aan 3D-technologie “Bij buitenspel zitten we te gokken”

Anderlecht had in de eerste helft al op 2-1 kunnen staan. Refaelov werd diep gestuurd, maar zijn goal werd door de VAR afgekeurd voor buitenspel. Wie naar de buitenspellijn keek, begon toch te twijfelen. De lijn werd getrokken op de voet van Jäkel, maar diens knie stak verder uit. Hij leek zo het offside op te heffen. Alleen is er in België geen budget om de 3D-lijn in te voeren en dus blijven er discussies ontstaan. “Ik snap niets meer van die lijnen”, stelde Kompany. “Als die 3D-technologie beschikbaar is, hoelang gaan we dan nog wachten om de stap te maken. Hetzelfde geldt voor doellijntechnologie. Het Belgisch voetbal is een interessant product, een leuke competitie met goeie spelers. Alleen halen we ons eigen niveau naar beneden door dit soort dingen. Bij buitenspel of niet zitten we te gokken.”

Met de rode kaart van Kouamé had Kompany minder problemen. De spits mist wel de topper tegen Club. “Zijn voet ging er hoog over. Als een van mijn spelers zo’n trap zou krijgen, zou ik wellicht ook rood vragen.”

LEES OOK