35.000 Gentenaars tussen 65 en 84 jaar krijgen uitnodiging voor ‘boosterprik’

 

 ©  BELGA

Gent -

In Gent zullen zo’n 35.000 mensen tussen 65 en 84 jaar een uitnodiging voor een derde ‘boosterprik’ krijgen. Deze vaccinatie gaat alvast niet door in Flanders Expo, doordat het contract afloopt. “Vanaf maandag bekijk ik met mijn team hoe we dit logistiek zullen regelen”, zegt Rudy Coddens (Vooruit).

Simon Dekaezemaker

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid nam vorige week de beslissing om de bevolking boven de 65 jaar een derde prik te geven. Deze zogenaamde ‘boosterprik’ volgt op advies van de Hoge Gezondheidsraad, om zo de immuniteit bij deze generatie stevig omhoog te brengen.

Zo’n 35.000 Gentenaars tussen 65 en 84 jaar mogen een uitnodiging voor zo’n prik verwachten. “Het nieuws over de ‘boosterprik’ volgt in golven”, zegt schepen van Gezondheid Rudy Coddens (Vooruit). “Vanaf maandag zullen we met het team bekijken hoe we dit logistiek zullen organiseren.”

Extra prikdagen in Flanders Expo

Het is de vierde groep die in aanmerking komt voor de boosterprik. Dat blijkt uit een vraag van raadslid Veli Yüksel (Open VLD). Zo’n 6.000 Gentenaars met een onderliggende aandoening kregen eerder een uitnodiging in de bus. De bewoners van de 28 Gentse woon-zorgcentra worden ter plaatse geprikt. De 85-plussers krijgen vanaf maandag een uitnodiging voor hun boosterprik.

“Deze groepen willen we nog maximaal de kans geven om zich in het vaccinatiecentrum te laten vaccineren”, zegt Coddens. “Daarom zal het volgend weekend ’s ochtends open zijn. De nieuwste categorie kunnen we daar geen derde prik geven, doordat ons contract met Flanders Expo afloopt en we het niet kunnen verlengen. Maar we zullen de komende dagen hiervoor een plan opstellen.”

LEES OOK. Voor coronavaccin moeten Gentenaars vanaf 5 oktober niet meer naar Flanders Expo

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent