Twee wagens branden uit in garage, bewoners in shock naar ziekenhuis: “Het had slechter kunnen aflopen”

Jabbeke -

In een vrijstaande garage achter een woning in de Zerkegemstraat in Jabbeke zijn zondagavond twee geparkeerde wagens uitgebrand. De bewoners werden in shock naar het ziekenhuis gebracht.

Arne Franck

Het vuur werd omstreeks 20.20 uur opgemerkt. De vlammen sloegen toen al uit de garage. Brandweerploegen uit Gistel, Oostende en Brugge snelden ter plaatse om de vlammen te lijf te gaan.

“Het vuur ontstond accidenteel en in de garage zelf”, verduidelijkt majoor Frank Vanhixe van brandweerpost Gistel. “Binnen de kortste keren vlogen ook de geparkeerde wagens in de garage in brand. De brandstof uit de voertuigen vatte vuur en de garagepoort lag op het voorste voertuig. Dat maakte het een vrij complexe brand om te bestrijden.”

(Lees verder onder de foto)

 

 ©  aft

Zowel de garage, de twee voertuigen - een Opel Adam en een Peugeot 3008 - als een tuinhuis raakten door de brand vernield. Ook enkele tuinhuisjes op aanpalende eigendommen liepen schade op. “Gelukkig ging het om een vrijstaande garage, anders was het wellicht slechter afgelopen”, vervolgt Vanhixe. “De twee bewoners, een jong koppel, werden wel in shock naar het ziekenhuis overgebracht.”

Nu in het nieuws