Versace en Fendi bundelen de krachten als Fendace, Kate Moss viert mee

 

 ©  ISOPIX

De twee gerenommeerde Italiaanse modehuizen Versace en Fendi hebben de handen ineengeslagen tijdens de Milanese modeweek. Ze richtten voor de gelegenheid een heel nieuw label op: Fendace. Niemand minder dan iconische supermodellen Kate Moss en Naomi Campbell verschenen op de catwalk.

Hanne Vandenweghe

Bij Fendace werden de rollen speciaal voor de modeweek omgedraaid. Donatella Versace, hoofdontwerpster bij Versace, ontwierp voor Fendi. Kim Jones , normaal aan het roer bij Fendi, liet haar creativiteit de vrije loop voor Versace.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De switch leidt tot een zomercollectie als ode aan vroegere ontwerpen van de modehuizen, meer bepaald designs uit de late jaren 90. Donatella’s invloed is merkbaar aan het gebruik van de vele kristallen en kant, terwijl Jones het meer over een punky boeg gooit. In de nieuwe lijn werden ook de logo’s van beide merken subtiel verweven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij zo’n iconische samenwerking hoort ook een modellenbestand om u tegen te zeggen. Kate Moss, vorige week nog front row in Londen om haar dochter Lila Grace te bewonderen op de catwalk, defileerde zelf voor Fendace. Dat deed ze in een little black dress,een zwarte cape met goudkleurige accenten en het haar strak naar achteren gekamd. Ook muzen Naomi Campbell – onlangs mama geworden van haar eerste kindje – en de Hadid-zusjes tekenden present op de catwalk.

Aangeboden door onze partners

Lees ook