34 doden bij aanval op dorp in noordwesten van Nigeria

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Vierendertig burgers zijn zondagavond gedood door gewapende mannen bij de aanval op een dorp in de staat Kaduna, in het noordwesten van Nigeria. Dat hebben de lokale autoriteiten maandag bekendgemaakt. Er vielen ook zeven gewonden.

Bron: BELGA

“Soldaten zijn naar de plaats van de aanval gestuurd, waar ze onder vuur kwamen te liggen. Na intense vuurgevechten dwongen ze de aanvallers zich terug te trekken”, zei de veiligheidsambtenaar van de staat Kaduna in een verklaring.

“Aan de rand van het dorp hebben de aanvallers enkele huizen in brand gestoken. De troepen hebben het vuur in drie van de huizen geblust en zes bewoners uit de vlammen gered”, zei hij ook na. Twee verdachten zijn aangehouden.

Jarenlang al houden criminele bendes, plaatselijk bekend als “bandieten”, lelijk huis in de regio. Ze plunderen dorpen, stelen vee en ontvoeren mensen en vragen losgeld. Volgens Unicef hebben de bendes dit jaar ook scholen en universiteiten aangevallen en meer dan 1.400 studenten ontvoerd.

De criminele bendes verschuilen zich vaak in het Rugu-woud, dat zich uitstrekt over de staten Kaduna, Katsina, Zamfara en buurland Niger.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten