Di Rupo wil voorstel van Jambon over lening voor overstromingsschade bestuderen, maar wacht vooral op federaal

 

 ©  BELGA

De Waalse regering gaat het voorstel voor een lening van Vlaams minister-president Jan Jambon bestuderen. Minister-president Elio Di Rupo maakt echter meteen duidelijk vooral te wachten op het antwoord van de federale regering op de Waalse vraag om steun.

Bron: BELGA

Bij de voorstelling van de begroting zei Jan Jambon Wallonië te willen steunen in de vorm van een lening. Vlaanderen heeft immers een betere rating en kan dus goedkoper lenen dan Wallonië. Vlaanderen zou dan de lening aangaan in de plaats van de zuiderburen.

“Met gebeurtenissen als degene die we in juli gezien hebben, is er solidariteit nodig”, zegt de woordvoerder van Elio Di Rupo. Hij brengt de solidariteit op het terrein in herinnering. “Talloze Vlaamse vrijwilligers zijn komen helpen en zijn in sommige gevallen nog steeds aan de slag.”

De Waalse regering zal het voorstel van Jambon met hem bespreken. “Maar Wallonië wacht vooral op een antwoord van de federale regering”, is te horen bij Di Rupo. “In het licht van de nationale solidariteit, moet de federale regering bijdragen aan de grote uitgaven waar Wallonië voor staat.”

Staatssecretaris Thomas Dermine (PS) vroeg de federale regering vorige week een bijdrage van 600 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten