‘Undercover 3’ neemt verrassende wending en Tom Waes krijgt gezelschap van andere Vlaamse acteurs

Tom Waes en Frank Lammers: hun personages worden veroordeeld tot samenwerken in Undercover 3. 

Tom Waes en Frank Lammers: hun personages worden veroordeeld tot samenwerken in Undercover 3. ©  VRT/Netflix

Tom Waes keert vanaf 21 november ‘full force’ terug op Eén. Dan start het derde seizoen van Undercover,dat drijft op een even onverwachte als explosieve plotwending: speurder Bob en zijn aartsvijand Ferry Bouman gaan samenwerken. Al gaat dat niet van ganser harte.

Wie de pas geloste trailer van het derde seizoen Undercover bekijkt, stelt meteen vast dat de samenwerking tussen undercoveragent Bob Lemmens (Tom Waes) en Ferry Bouman (Frank Lammers) er niet bepaald goedschiks komt. Wanneer Bob de net uit de gevangenis ontslagen Ferry opzoekt, rollen de twee nog voor je “houdoe” kunt zeggen vechtend over de grond.

Toch rest de rivalen geen andere optie dan voortaan samen door één deur te kunnen. Bob omdat hij ontslagen is bij de politie en hem een rechtszaak boven het hoofd hangt. Een proces dat in de prullenbak gaat als hij opnieuw undercover gaat in een gevaarlijke drugszaak. Ferry omdat hij zijn positie als koning van de xtc-handel is kwijtgespeeld aan een Turkse bende. Uitgerekend die bende moet Bob – dit keer onder de alias Peter Bogaert – zien te infiltreren, en daarvoor heeft hij de hulp van oude rot in het xtc-vak Ferry nodig. Niet alleen om de bende een halt toe te roepen, maar net zozeer om uit te vissen wie de mol in politiemiddens is die het leven van een jonge undercoveragent op zijn geweten heeft. Tegelijk hebben de kemphanen ook persoonlijke redenen om kwaadschiks de handen in elkaar te slaan. Gerechtelijke vervolging zou Bob heel slecht uitkomen, net nu er een baby op komst is in zijn nieuwe gezinnetje. Ferry hoopt dan weer het hart van Daan (Elise Schaap) terug te winnen.

Naast Waes en Bouman zijn er in het nieuwe seizoen rollen weggelegd voor Vlaamse acteurs zoals Ruth Becquart, Wouter Hendrickx en Jeroen Van der Ven. Ook Undercover 3 – dit keer geregisseerd door Joël Vanhoebrouck (Eigen kweek, Black-out) – is een samenwerking tussen de VRT en Netflix. Zodoende zullen de tien afleveringen van het nieuwe seizoen in Vlaanderen eerst op Eén te zien zijn, later pas op Netflix. In Nederland loopt de derde reeks vanaf 21 november wel al op de streamingdienst. (jdr)

LEES OOK