Wordt wc-papier weer duurder?

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Moeten we binnenkort fors meer betalen voor toiletpapier? Daar lijkt het alvast op, als we de signalen van de Zweedse producent – die onder andere het bekende merk Lotus in portefeuille heeft – mogen geloven.

jvhBron: Sudinfo, Les Echos

Het is het Zweedse bedrijf Essity dat dezer dagen waarschuwt voor een nakende prijsstijging voor wc-papier. Het bedrijf, dat ook twee vestigingen in België heeft in Diegem en Stembert, produceert het toiletpapier van het merk Lotus, maar ook het keukenpapier van Okay. Volgens ondervoorzitter Arnaud Lafleur wordt Essity geconfronteerd met een aanzienlijke stijging van de prijs van basisgrondstoffen. Zo zou de prijs van houtpulp sinds begin dit jaar al met 68 procent gestegen zijn. Die meerkost zou het bedrijf naar eigen zeggen binnenkort moeten doorrekenen aan de grote retailers.

Het moet gezegd dat de uitspraken van Lafleur, die niet enkel verantwoordelijk is voor de Belgische maar ook voor de Franse markt, vermoedelijk kaderen in de nakende onderhandelingen tussen de grote Franse retailers en hun leveranciers. Maar de kans lijkt klein dat een eventuele prijsstijging op middellange termijn ook niet in België doorgerekend zou worden.

Nu in het nieuws