Wout van Aert spoelt WK-kater door met speciale dag: “Dankbaar dat ik 1/3de van mijn leven met jou heb kunnen doorbrengen”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Zondag leverde het WK in eigen land geen regenboogtrui op voor Wout van Aert. Alles op Parijs-Roubaix dus, maar niet voor hij een speciale dag vierde met zijn Sarah.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. In het spoor van Sarah De Bie, de vrouw van Wout van Aert: “We komen dit wel te boven”

“Deze week vieren Wout en ik ons negen jaar samen”, had de Kempense afgelopen weekend al gezegd nadat haar Wout elfde was geworden. “Ik had gehoopt de WK-bloemen te krijgen. Wout ging er zo trouwens goedkoop van af zijn gekomen. Nu zal hij nog een ander cadeautje moeten kopen.”

En zo geschiedde. Van Aert en De Bie vierden dinsdag de blijde gebeurtenis. “Vandaag markeert negen jaar van liefde”, aldus de Belgische kampioen op Instagram. “Ik ben dankbaar dat ik 1/3de van mijn leven met jou heb kunnen doorbrengen. Schol voor mijn geliefde, vrouw, mama en beste vriend.”

 

Donderdag verkenning Roubaix

Van Aert verlegt later deze week de focus van het WK naar Parijs-Roubaix, zijn laatste wedstrijd van 2021. Donderdag verkent hij samen met zijn ploegmakkers van Jumbo-Visma het parcours, wellicht de laatste honderd kilometer vanaf Wallers. Eerder laste hij op 1 september zelf al een trainingsrit in rond Roubaix, toen in het gezelschap van ploegmaat Pascal Eenkhoorn.

Van Aert mag zich opmaken voor een natte Roubaix. Volgens de weersverwachting is er zondag zeventig procent kans op regen. De laatste ‘natte’ editie van Roubaix dateert intussen al van 2001, toen Servais Knaven won.

LEES OOK

Nu in het nieuws