Wie geeft kerk in Gentse rand een nieuwe toekomst? Eric uit ‘Thuis’ is alvast kandidaat

 

 ©  © ID Lieven Van Assche / ISOPIX

Drongen-Baarle -

Wie de Sint-Martinuskerk in Drongen-Baarle een nieuwe invulling wil geven, kan zich vanaf dinsdag kandidaat stellen.

Arnout Cogen

Al sinds 2018 vinden er in de kerk geen erediensten meer plaats. Daarom gaat de Stad Gent op zoek naar een erfpachter die de kerk de komende 40 jaar ter beschikking krijgt.

“We zoeken specifiek naar een vereniging die van de kerk een creatieve, lokale ontmoetingsplaats wil maken”, zegt schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD). Wie een voorstel indient, zal eerst zijn project moeten voorstellen aan de buurt. Bedenkingen kunnen gemeld worden bij de Stad en die zal er dan rekening mee houden bij de finale beslissing.

“Alle voorstellen zijn welkom”, zegt Souguir. De volgende uitbater moet rekening houden met de noden van de buurt. Uit rondvraag is gebleken dat die nood heeft aan meer publieke ruimte en groen.

Een mogelijke kanshebber op de erfpacht is Kurt Defrancq. Hij speelt al een hele tijd met het idee om van de kerk een concertzaal te maken voor kunstzinnige senioren. Speciaal voor het project richtte hij de ‘vzw Kurt Defrancq’ op, met als secretaris de voormalige Gentse burgemeester Daniël Termont.

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent