Kanker opsporen door te dj’en met je borsten: Julie Vermeire en NRJ tonen hoe het moet

Jongerenzender NRJ en Pink Ribbon lanceren een originele campagne in het kader van de internationale maand voor borstkankerpreventie. De actie heet #MixforBoobs en onder anderen actrice Julie Vermeire werkt eraan mee.

Vroegtijdig de signalen herkennen die mogelijk wijzen op borstkanker vergroten de kans op genezing aanzienlijk – ook bij jonge vrouwen. Dat willen Pink Ribbon en NRJ onderstrepen met #MixforBoobs, een campagne die de bewegingen aanleert die vrouwen moeten maken om de alarmsignalen bij zichzelf te ontdekken. Die bewegingen komen opvallend overeen met de scratch-moves die dj’s gebruiken om vinylplaten te mixen. Zo zijn er vier handelingen – Baby Scratch (verticale beweging over de borst), Rewind (spiraalbeweging naar buiten toe), Spin Forward ( straalbeweging over de borst) en Spindle Pinch (knijpen in de tepel en checken of er geen vloeistof uit komt) – waarmee de negen alarmsignalen voor borstkanker kunnen worden gedetecteerd.

De campagne, gericht op jonge vrouwen, zal vooral op de sociale media lopen maar vanmorgen tussen 9 en 10 komen Julie Vermeire, DJ Severe en een dokter van Pink Ribbon ook live naar de NRJ-studio om toelichting te geven. Vermeire wordt, samen met andere bekende Vlamingen, een van de gezichten van #MixforBoobs.

bekijk ook

ZO ZIT DAT. Hoe moet je je borsten controleren?

(jdr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook