Philippe Gilbert bereidt Roubaix voor in Eurométropole Tour

Philippe Gilbert. © PRESSE SPORTS

Philippe Gilbert (39) legt vandaag tussen La Louvière en Doornik de laatste hand aan zijn voorbereiding op Parijs-Roubaix als uittredend winnaar.

In de Eurométropole Tour kan de kopman van Lotto-Soudal een beroep doen op Florian Vermeersch, Frederik Frison, Tosh Van Der Sande en Sebastien Grignard. In Roubaix komen daar ook nog Harry Sweeny bij en John Degenkolb, die zondag nog viel op het WK. Jasper De Buyst geeft verstek voor Parijs-Roubaix en de Eurometropole Tour, zijn wegseizoen zit er op.

Deceuninck – Quick-Step rekent op Fabio Jakobsen, Iljo Keisse, Dries Devenyns, Stijn Steels, Stan Van Tricht en Bert Van Lerberghe. Bij Alpecin-Fenix trekken ze de kaart van Dries De Bondt en Edward Planckaert. Edward Theuns is de kopman van Trek-Segafredo. Het wordt zijn eerste koers sinds de geboorte van zijn zoon Scott. Andere snelle mannen aan de start zijn Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe), Alexander Kristoff (UAE), Elia Viviani (Cofidis), Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Assos), André Greipel en Danny van Poppel (Intermarché - Wanty Gobert). Ook titelverdediger Piet Allegaert (Cofidis) is ambitieus.

Het parcours telt tien hellingen en is 177 kilometer lang. Scherprechter in de vijf plaatselijke rondes is de Col de la Croix Jubaru (1,5 kilometer aan 5 procent), telkens op tien kilometer van de streep.

Start: 13 uur in La LouvièreFinish: 17.10 uur in DoornikTv: Live op RTBF en Eurosport.  

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt