Amazon lanceert thuisrobot Astro

 

 ©  via REUTERS

Het Amerikaanse e-commerce- en technologiebedrijf Amazon heeft dinsdag de thuisrobot Astro voorgesteld. Het gaat om een soort tablet op wielen, die functioneert op basis van de software van de Alexa-stemassistent. Amazon stelde de robot, die in de Verenigde Staten voor 1.000 euro (856 euro) op de markt komt, voor op een evenement. Er was te zien hoe de robot huisdieren in het oog houdt in huis terwijl de bewoner weg is of een kind volgt door huis gedurende een videocall.

mtmBron: BELGA

Het scherm, waarop standaard twee cirkels te zien zijn die ogen moeten voorstellen, is in staat om te rijden met een snelheid van een meter per seconde. Het bevat ook een periscoop waarmee het camerabereik uitgebreid kan worden.

“Consumenten willen niet gewoon een Alexa op wielen”, zegt Dave Limp, hoofd van de afdeling Toestellen en Diensten van Amazon. Volgens Limp kreeg de robot een “uniek karakter, dat hem geheel eigen is”. De robot is onderdeel van een Amazon-programma dat toestellen die nog in ontwikkeling zijn al beschikbaar maakt. Astro zal later dit jaar uitsluitend op uitnodiging verkocht worden.

 

 ©  AP

 

 ©  AP

LEES OOK

Nu in het nieuws