Kenny De Ketele rijdt laatste Zesdaagse van Gent aan de zijde van Robbe Ghys

 ©  BELGA

Kenny De Ketele en Robbe Ghys verdedigen van 16 tot en met 21 november hun titel van 2019 in de Zesdaagse van Gent. Dat heeft de organisatie woensdag gemeld. Voor De Ketele wordt het zijn laatste zesdaagse in het Kuipke. Eind dit jaar hangt de 36-jarige Oost-Vlaming zijn fiets aan de haak.

Bron: BELGA

Vier keer was De Ketele de beste in de Zesdaagse van Gent. In 2011 aan de zijde van de Duitser Robert Bartko, in 2014 was Jasper De Buyst zijn ploegmaat, in 2017 Moreno De Pauw en twee jaar geleden vormde ‘Ketelke’ een winnend duo met Robbe Ghys. Met die vier overwinningen deelt De Ketele de zesde plaats in de eeuwige ranglijst met Rik Van Steenbergen, Peter Post en Eddy Merckx. Daarnaast werd De Ketele ook nog vijf keer tweede en twee keer derde in de Genstse zesdaagse.

Dinsdag raakte bekend dat De Ketele na de Zesdaagse van Rotterdam (7-12 december) een punt achter zijn wielercarrière zet. De Oost-Vlaming heeft er 17 seizoenen als profrenner opzitten. In 2012 kroonde hij zich samen met Gijs Van Hoecke tot wereldkampioen in de ploegkoers, vijf jaar later werd hij vicewereldkampioen in de puntenkoers. Verder behaalde hij nog vier bronzen WK-medailles en vijf Europese titels op de piste. De Ketele is 21-voudig zesdaagsewinnaar. In Rotterdam rijdt De Ketele zijn laatste wedstrijd aan de zijde van de Nederlander Niki Terpstra.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten