Netflix koopt eerste gamestudio

 ©  AFP

De plannen van het Amerikaanse streamingbedrijf Netflix om ook de markt van de videospellen te betreden, nemen concreet vorm aan. Netflix neemt voor het eerst een gamestudio over: Night School Studio, de ontwikkelaar van avonturenspel ‘Oxenfree’. Financiële details werden donderdag niet gemeld.

Michaël TemmermanBron: BELGA

Netflix zei eerder dit jaar al dat het naast series, documentaires en films ook videospellen wil aanbieden op zijn platform. De eerste videogames zouden voor het einde van volgend jaar al te spelen moeten zijn op Netflix, lieten ingewijden toen weten. In het persbericht over de overname van Night School Studio zegt Netflix enkel dat de game-plannen nog “in de beginfase” zitten. 

In augustus kondigde Netflix ook al de komst aan van Mike Verdu als hoofd voor de ontwikkeling van spelletjes op het platform. Verdu is een veteraan uit de gameswereld, hij werkte eerder bij gamesbedrijf Electronic Arts (EA) en bij Facebook, waar hij verantwoordelijk was voor videospellen.

Voor Netflix is het zaak nieuwe markten aan te boren. Het bedrijf is nog altijd marktleider in het streamen van series en films, maar krijgt steeds meer concurrentie van Disney+, Amazon Prime Video en HBO.

Ook Amazon zet stappen op het gebied van games. Het webwinkelconcern kende dinsdag juist een daverende release van zijn nieuwe multiplayergame ‘New world’, dat op een gegeven moment het meest gespeelde spel op het internet was. Dat was een opsteker, want eerder bleek dat het nog best lastig is om met een doorbraakgame te komen. Amazon bracht begin 2019 al ‘The grand tour game’ uit. Die game werd in 2020 teruggetrokken na een slechte ontvangst van critici en spelers. Ruim een jaar geleden had Amazon ook al zijn spel ‘Crucible’ stopgezet. Dat spel was ook pas een paar maanden op de markt.

De markt van de videospellen groeit sterk en is momenteel goed voor een omzet van meer dan 300 miljard dollar wereldwijd, zo stond in april in een studie van het adviesbureau Accenture.

Aangeboden door onze partners

Lees ook