Liège Panthers ontmoeten ASVEL Lyon van Julie Allemand in groepsfase van de FIBA EuroCup Women

 

 ©  BELGA

Liège Panthers heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de FIBA EuroCup Women. De ploeg van coach Pierre Cornia ontmoet onder meer in poule J het ASVEL Lyon van Belgian Cat Julie Allemand.

Patrick Ceulemans

Nadat Liège Panthers vorige week de heenwedstrijd in het Noorse Ulriken Lions met 57-98 had gewonnen vormde ook de return in eigen midden geen probleem. De club uit de Vurige Stede zegevierde met 71-55 en kwalificeerde zich dan ook door de grote poort voor de groepsfase van de FIBA EuroCup Women.

In poule J komt het uit tegen het Spaanse Estudiantes Madrid, het Slovaakse MBK Ruzomberok en last but not least ASVEL Lyon. Bij de Franse ploeg is onder meer Belgian Cat Julie Allemand één van de sterkhoudsters. Voor Allemand wordt het bijzondere match vermits ze een Luikse is. Op 28 oktober ontvangt Liège Panthers Julie Allemand en co. en op 1 december is de return in Lyon. Op 13 oktober opent Liège Panthers in Slovakije en versus MBK Ruzomberok de FIBA EuroCup Women

Kortrijk Spurs uitgeschakeldKortrijk Spurs overleefde de kwalificaties niet. Nadat het de heenwedstrijd in de Lange Munte met 41-96 had verloren gingen de West-Vlamingen in Frankrijk en tegen het sterke Tarbes ook onderuit: 88-38. Kangoeroes Mechelen, Namur Capitale en Castors Braine waren rechtstreeks gekwalificeerd voor de groepsfase van de FIBA EuroCup Women. De Maneblussers en Namur Capitale zitten met onder het Spaanse Valencia met Belgian Cat Jana Raman in poule I. Castors Braine zit in poule L met onder meer het Duitse Keltern en Brno uit Tsjechië.

LEES OOK

Nu in het nieuws