Alison Van Uytvanck rukt op naar halve finales in Nur-Sultan: “Ik durf meer initiatief te nemen”

 

 ©  BELGA

Alison Van Uytvanck (WTA 89) heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan (hard/235.238 dollar).

Bron: BELGA

Van Uytvanck, het tweede reekshoofd, versloeg in de kwartfinales het Russische zevende reekshoofd Varvara Gracheva (WTA 88) in tweemaal 6-4. De partij duurde 1 uur en 21 minuten. In de halve finales wacht de Roemeense Jaqueline Adina Cristian (WTA 126). De 27-jarige Van Uytvanck heeft voorlopig vijf WTA-titels (inclusief een in de 125K-Series) op de teller. In 2019 won ze haar laatste twee toernooien, in Boedapest en Tasjkent.

Greet Minnen (WTA 76) greep dinsdag naast een plek in de tweede ronde. Het vierde reekshoofd was in de openingsronde niet opgewassen tegen de Sloveense Kaja Juvan (WTA 94). Het werd na een spannend duel 2-6, 7-6 (7/5) en 6-4.

Minnen en Van Uytvanck vormden in het dubbeltoernooi het eerste reekshoofd, maar gaven in de eerste ronde op. Nadat ze tegen de Russinnen Vitalia Diatchenko en Yana Sizikova de eerste set met 6-2 verloren hadden, gaven ze er in de tweede bij een 0-1 voorsprong de brui aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Durf meer initiatief te nemen”

“Het was een lastige wedstrijd”, reageerde Van Uytvanck. “Ik kwam goed in de match en was agressief. En dat loonde. In de tweede set begon ik nerveus te worden na de break (op 3-3, red.). Ik was aan het serveren voor de wedstrijd en ik was erg gestrest. Ik ben erg blij dat ik met 30-30 twee goede eerste ballen kon slaan en geen rally hoefde te spelen. Ik ben erg opgelucht. Ik moest wedstrijden winnen om mijn vertrouwen terug te krijgen. Ik heb dit jaar nog niet veel gewonnen en dit voelt dus goed. Ik kan het verschil al voelen. Ik durf meer initiatief te nemen, naar het net te komen om de punten af te maken. Daarom ben ik naar hier gekomen en ik hoop dat het zo blijft.”

In de halve finales wacht voor Van Uytvanck de Roemeense Jaqueline Adina Cristian (WTA 126), die de Servische Aleksandra Krunic (WTA 166) klopte in 6-4 en 6-3. Het wordt het eerste duel tussen beide speelsters.

“Ik trainde met Cristian en zij won ook een paar goede wedstrijden”, vervolgde ze. “Als je in de halve finales staat, moet je vertrouwen hebben opgebouwd. Ik sta waarschijnlijk meer onder druk, omdat ik de meer ervaren en hoger gerangschikte speelster van de twee ben, maar een halve finale is altijd een zware wedstrijd. Je kunt je niet meer op de ranglijst baseren. Ik hoop alleen dat ik beter kan zijn dan zij op het veld.”

LEES OOK

Nu in het nieuws