Ruim driekwart van Pukkelpoptickets is al terugbetaald

 

 ©  Karel Hemerijckx

Ruim driekwart van de festivalgangers die een ticket voor Pukkelpop 2021 hadden gekocht, hebben gekozen voor een terugbetaling. De Pukkelpoptickets zijn intussen terugbetaald. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

jvhBron: BELGA

“Hoewel terugbetaling niet verplicht was en een voucher voor een volgende editie wettelijk volstond, vonden wij dit toch een belangrijk signaal naar onze festivalgangers toe”, zegt Pukkelpop-woordvoerder Frederik Luyten. “Net als bij ons was ook hun ontgoocheling immers groot door de last minute afgelasting.”

Het aanbod voor een terugbetaling liep tot eind augustus. Iets meer dan driekwart van de ticketkopers heeft ervan gebruikgemaakt. “Deze mensen werden intussen terugbetaald”, bevestigt de Pukkelpoporganisatie. Voor festivalbezoekers die niet op het aanbod ingingen, worden de tickets automatisch overgedragen naar 2022 of 2023. Zij zullen daarover later nog uitvoerig geïnformeerd worden, klinkt het.

Afgelasting

Het muziekfestival in Kiewit werd deze zomer afgelast, nadat de organisatoren 1,8 miljoen euro voorschot hadden aangevraagd bij de Vlaamse overheid. Dat dossier was ook goedgekeurd door de Vlaamse overheid, maar het bedrag was nog niet uitbetaald. Eind augustus werd geoordeeld dat Pukkelpop aanspraak kon maken op een terugbetaling omdat de afgelasting wel degelijk het gevolg was van de verstrengde coronamaatregelen van de overheid.

Twee weken geleden raakte echter bekend dat het parket van Limburg een opsporingsonderzoek is opgestart - naar aanleiding van een publicatie op de satirische website ‘t Scheldt - naar mogelijke onregelmatigheden binnen de vennootschappen achter Pukkelpop. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) besliste daarop om de terugbetaling van de voorschotten aan het muziekfestival Pukkelpop op te schorten in afwachting van de resultaten van het gerechtelijk onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten