De nieuwste club van Gent opent vandaag, maar hoe hij eruitziet blijft geheim

 

 ©  IF

GENT -

Met ‘Funke’ opent er vandaag een nieuwe club en art space in Gent. Maar wie wil weten hoe de nieuwe club er binnenin uitziet, zal zelf moeten gaan kijken. Foto’s nemen is hier not done. “We willen dat iedereen zich hier vrij en veilig kan voelen. Er worden al genoeg camera’s op ons gericht.”

Bert Staes

Achter een fraaie nieuwe gevel op Bij Sint-Jacobs schuilt Funke, de nieuwste parel van het Gentse nachtleven. De wat mysterieuze nieuwe plek combineert een club, een bar en een exporuimte. Tijdens de week kan je er iets gaan drinken of een concert of een expo meepikken. Vrijdag, zaterdag en regelmatig ook zondag is het om te clubben.

Het pand naast de Sint-Jacobskerk werd een jaar geleden al volledig vernieuwd, maar door de coronacrisis bleef een echt openingsfeest uit. Tot nu. Vrijdagavond 1 oktober wordt het startschot gegeven voor drie dagen feest in Funke: vrijdag- en zaterdagnacht en zondag overdag.

De ingang van Funke. Hoe de nieuwe club er binnen uitziet, kunnen we hier niet tonen. Daarvoor moet je zelf langsgaan. 

De ingang van Funke. Hoe de nieuwe club er binnen uitziet, kunnen we hier niet tonen. Daarvoor moet je zelf langsgaan. ©  bst

Hoe de kleine, maar gezellige club er binnenin uitziet, wordt geheim gehouden. Op sociale media zijn geen beelden te vinden van Funke. En dat is geen toeval. De club vraagt zijn bezoekers om geen foto’s te nemen binnen.

“We gunnen mensen hun privacy om te zijn wie ze willen en vrij te dansen”, zegt Michelle Vosters, deel van het team achter Funke. “Op festivals en in clubs staan er tegenwoordig al genoeg camera’s op ons gericht. Wij willen een safe space creëren waar iedereen zich veilig voelt.”

Dit weekend staan onder meer Paquita Gordon, Eli Verveine, Edward en Andrew Ashong achter de draaitafels. Volgend weekend komt de band Stavroz er een uitverkocht concert spelen. Loont het de moeite om te gaan Funke? Dat moet je zelf maar eens gaan testen.

Funke, Bij Sint-Jacobs 13, www.funke.gent

 

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent