Lotto Soudal stelt Australiër Allan Davis aan als sportdirecteur

Davis (rechts) werd ooit tweede in Milaan-Sanremo. 

Davis (rechts) werd ooit tweede in Milaan-Sanremo. ©  BELGAIMAGE

De Australische ex-renner Allan Davis gaat aan de slag als sportdirecteur bij Lotto Soudal, zo bevestigt het team vrijdag. De 41-jarige Davis zal er zich vooral richten op de sprintersgroep, waarin zijn landgenoot Caleb Ewan het speerpunt is.

Bron: BELGA

“Ik ben erg dankbaar dat ik de kans krijg om me aan te sluiten bij een dergelijke professioneel uitgewerkte structuur als Lotto Soudal, en ik ben dan ook enorm gemotiveerd om mijn tijd en professionele werkethiek op het volledige team toe te passen”, aldus Davis, die in zijn twaalf jaar als prof zo’n dertig zeges boekte. Hij haalde ook brons op het WK 2010 in eigen land achter Thor Hushovd en Matti Breschel en werd tweede in Milaan-Sanremo 2007 achter Oscar Freire.

Na zijn professionele wielercarrière werd Davis hoofd van de sportdirecteurs bij Wiggle-High5. In 2021 was hij sprintcoördinator/sportdirecteur bij Israel Startup Nation. Tussendoor fungeerde hij ook als technisch afgevaardigde bij de UCI.

“Allan was mijn opvolger bij de UCI, ik ken hem dan ook vrij goed en we hadden al een tijdje nauw contact”, zegt Lotto Soudal general manager John Lelangue. “Allan heeft het juiste profiel, wat goed past bij dat van Caleb Ewan en de sprintgroep. We geloven in wat Allan kan en zal bijbrengen aan de ploeg.”

“Ik ken Caleb vrij goed, maar ik zal vooral voor alle renners werken. Ik ben alvast begonnen met onderzoekwerk. Ik kan dan ook niet wachten om de renners en staf te leren kennen. Mijn kennis van het Vlaams is vrijwel onbestaand, maar met Engels, Italiaans, Spaans en vrij goed Frans kom je al een heel eind binnen het profwielrennen. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen”, besluit Davis.

LEES OOK

Nu in het nieuws