ING gaat voor 1,7 miljard euro eigen aandelen inkopen

 

 ©  BELGA

De Nederlandse bank ING gaat voor ruim 1,7 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Na het uitbreken van de coronacrisis gold in de eurozone voor banken een verbod om aandeelhouders te belonen met dividend of de inkoop van eigen aandelen. Het idee was dat ze extra kapitaal achter de hand moesten houden voor het geval dat de pandemie hevige schokken in het bankwezen zou veroorzaken. De beperkingen eindigen deze maand voor banken die er financieel goed voor staan.

jvhBron: BELGA

ING meldde in augustus al miljarden euro’s naar aandeelhouders terug te willen laten vloeien. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het aandeleninkoopprogramma van ING goedgekeurd.

ING wil de eigen aandelen inkopen en vervolgens het aandelenkapitaal verkleinen, dus het aantal aandelen verminderen. Het is een manier om de aandeelhouders te belonen: de waarde van het bedrijf wordt immers ‘uitgedrukt’ in een kleiner aantal aandelen en winsten worden per dividend onder minder aandelen verdeeld.

“ING wil en aantrekkelijke ‘return’ aanbieden aan de aandeelhouders en deze aandeleninkoop zal ons helpen de kapitaalstructuur de optimaliseren”, zegt ING-topman Steven van Rijswijk in het persbericht. De bank - waarvan de Belgische tak een van de grootbanken van het land is - begint met het aandeleninkoopprogramma komende dinsdag en het zal waarschijnlijk tot mei 2022 duren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten