Scarlett Johansson sluit deal met Disney: dan toch geen rechtszaak over ‘Black Widow’

Scarlett Johansson als ‘Black Widow’ ©  AP

Scarlett Johansson en het bedrijf Disney hebben een minnelijk schikking gesloten over het loon van de actrice voor de superheldenfilm ‘Black Widow’. Er komt dus geen rechtszaak tussen beide partijen.

jvhBron: Bloomberg

“Ik ben blij dat we ons dispuut hebben opgelost”, klinkt het bij Johansson in een gezamenlijk persbericht. “Ik ben trots op het werk dat we de afgelopen jaren hebben geleverd, en kijk uit naar een verdere samenwerking in de komende jaren.”

Johansson had een klacht ingediend tegen het entertainmentbedrijf omdat Disney de superheldenfilm ‘Black Widow’ niet enkel in de bioscoopzalen maar ook simultaan op de streamingdienst Disney+ had gelanceerd. Volgens Johansson liep ze daardoor inkomsten mis, omdat haar loon werd berekend op basis van de ticketverkoop.

LEES OOK. Contractbreuk kan sterren miljoenen opleveren: ook Gerard Butler trekt naar de rechtbank, en zij zijn niet de eersten (+)

Disney had met zware bewoordingen gereageerd op die klacht, die het “een triestige, verontrustende, en harteloze minachting voor de gruwelijke en langdurige wereldwijde effecten van de Covid-19-pandemie” noemde. Nu is de toon een stuk milder. “Ik ben blij dat we een akkoord hebben kunnen sluiten”, aldus Disney-voorzitter Alan Bergman. “We appreciëren de bijdrage van Scarlett aan het Marvel-universum, en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking aan verschillende toekomstige projecten.”

Het dispuut tussen Johansson en Disney is een symptoom van een al lang sudderend conflict tussen acteurs en filmstudio’s over hoe die eersten betaald worden door die laatsten nu streaming een steeds belangrijker distributiekanaal worden.

Aangeboden door onze partners